Illustraties bevolkingsonderzoeken en screenings voor RIVM website

Illustraties bevolkingsonderzoeken en screenings website RIVM

5 verschillende bevolkingsonderzoeken

Studio oOdesign heeft voor de RIVM visuals ontwikkeld waarin je d.m.v. 5 afbeeldingen kunt zien welke bevolkingsonderzoeken er zijn. Deze illustraties zijn te bewonderen op de RIVM website.

Voor alle uitingen die voor de overheid worden ontwikkeld, wordt verwacht toegankelijkheid en inclusie in acht te nemen. Zo ook de illustraties voor de verschillende bevolkingsonderzoeken. Deze moeten zoveel mogelijk de verschillende leeftijdsgroepen vertegenwoordigen, alsmede met slechtzienden wordt rekening gehouden. Verder zijn er voor de website van RIVM restricties in de afbeelding maten waarmee rekening is gehouden tijdens het illustreren.

De bevolkingsonderzoeken uit het Nationaal Programma Bevolkingsonderzoek wordt vanuit de overheid aangeboden aan de burger.

Bevolkingsonderzoeken maken het mogelijk om ziektes in een vroeg stadium te ontdekken, waardoor vroeg met een behandeling kan worden gestart. Het RIVM organiseert in Nederland bevolkingsonderzoeken voor drie vormen van kanker – borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Daarnaast zijn er tijdens de zwangerschap of net na de geboorte screenings waar men aan kan deelnemen. Deelname aan het bevolkingsonderzoek redt levens, is gratis en vrijwillig.

website RIVM bevolkingsonderzoeken
Terug naar werk