Een spel over leiderschap

Samenwerkingsorganisatie
Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Een spel over leiderschap:
De Groei koffer

Wat is persoonlijk leiderschap? Dat gaat over de kunst om binnen de organisatie waar je werkt je kennis, kunde en eigenheid in te zetten én tegelijk je beperkingen onder ogen te zien. Want je werkt op je best als je jouw rol op een persoonlijke manier invult en daarbij je talenten benut. Bij SBB hebben we hier samen onze eigen definitie aan gegeven. Wat wij vinden dat bij ons als medewerkers van SBB past. We hebben dat vertaald naar vijf gedragingen. De Groeikoffer kent geen verliezers, iedereen is een winnaar!

‘De Groeikoffer’ is speciaal ontwikkeld door SBB en gaat over leiderschap die diverse vormen omvat, waarbij persoonlijk leiderschap een belangrijk onderdeel is. Het onderzoekt niet alleen de kenmerken van effectief leiderschap, maar werpt ook een blik op de impact ervan op het team van collega’s.

Studio oOdesign kreeg de vraag vanuit SBB om het spel in een aantrekkelijke en positieve vorm te gieten. De koffer, kaartensets en spelregels zijn toegankelijk en uitnodigend vormgegeven. Naast het ontwikkelen van het spel is gelijktijdig de huisstijl van SBB gestart, waarin iconen, kleurpaletten en typografie aan de basis liggen.

Terug naar werk