Met animatie het draagvlak vergroten

Gemeente Amsterdam

Animatie Het Servicepunt directie en management

In antwoord op de behoefte vanuit de gemeente hebben wij een animatie ontwikkeld met als doel het bevorderen van een positieve houding ten opzichte van het werk van Het Servicepunt, met als centraal standpunt: ‘Wij ontzorgen de directies’.

—————>

Het start met een script

Studio oOdesign kreeg de opdracht om het verhaal van Het Servicepunt helder en effectief over te brengen in een animatie. Het proces starte met het geleverde script die gebruikt is voor het ontwikkelen van een storyboard.

<----------

Door naar het storyboard

Het storyboard fungeert ter visualisatie, waarbij het verhaal in overzichtelijke delen per scène wordt opgedeeld. Dit biedt de mogelijkheid om op een technisch doordachte manier de vormgeving van elk deel en uiteindelijk het gehele beeld te bepalen.

Zodra het storyboard voor beide partijen duidelijk is, gaat onze studio over tot de ontwikkeling van de daadwerkelijke animatie. Hierbij is de huisstijl van de Gemeente Amsterdam toegepast, de iconen en illustraties afgestemd op de medewerkers van Amsterdam, met extra aandacht voor diversiteit in geslacht en afkomst. Daarnaast is er rekening gehouden met het implementeren van voice-over en ondertiteling.

Het communicatiemiddel: de animatie

Het eindresultaat is een animatie welke inhoudelijk doeltreffend als communicatiemiddel kan worden ingezet op de verschillende online kanalen van de Gemeente Amsterdam. De animatie, gericht op collega-managers en directeuren binnen de gemeente Amsterdam, heeft als doel de positieve perceptie van Het Servicepunt te bevorderen. De beoogde reacties zijn bewustwording van de interne dienstverlening door Het Servicepunt, het besef van efficiëntieverbeteringen, het gevoel van tijdwinst voor de kernactiviteiten, en een positieve houding jegens Het Servicepunt.

Terug naar werk