Met animatie het draagvlak vergroten

Gemeente Amsterdam

Animatie Het Servicepunt directie en management

Voor de gemeente Amsterdam hebben wij een animatie ontwikkeld met als doel het bevorderen van een positieve houding ten opzichte van het werk van Het Servicepunt. Het centrale standpunt: ‘Wij ontzorgen de directies’.

Het start met een script

Aan ons de opdracht om het verhaal van Het Servicepunt helder en effectief over te brengen in een animatie. Het proces startte met het geleverde script dat gebruikt is voor het ontwikkelen van een storyboard.

Door naar het storyboard

Het storyboard fungeert ter visualisatie, waarbij het verhaal in overzichtelijke delen per scène is opgedeeld. Dit biedt de mogelijkheid om op een technisch doordachte manier de vormgeving van elk deel en uiteindelijk het gehele beeld te bepalen.

Zodra het storyboard duidelijk en akkoord was, zijn we gestart met de ontwikkeling van de daadwerkelijke animatie. Hierbij is de huisstijl van de Gemeente Amsterdam toegepast. De iconen en illustraties zijn afgestemd op de medewerkers van Amsterdam, met extra aandacht voor diversiteit in geslacht en afkomst. Daarnaast is er rekening gehouden met het implementeren van voice-over en ondertiteling.

Het communicatiemiddel: de animatie

Het eindresultaat is een animatie die inhoudelijk doeltreffend als communicatiemiddel is ingezet op de verschillende onlinekanalen van de Gemeente Amsterdam. De animatie, gericht op collega-managers en directeuren binnen de gemeente Amsterdam, bevordert de positieve perceptie van Het Servicepunt. Met als resultaat bewustwording van de interne dienstverlening door Het Servicepunt, efficiëntieverbeteringen, tijdwinst voor de kernactiviteiten en een positieve houding jegens Het Servicepunt.

Terug naar werk