DTP

DTP, oftewel desktoppublishing, is het maken en voorbereiden van documenten. Hierbij bereid je het voor op publicatie, niet alleen in de vorm van tijdschriften, boeken, flyers en folders, maar bijvoorbeeld ook in digitale vorm. Hierbij kan je denken aan PDF’s en webpagina’s. Dit alles gebeurt op een computer, vandaar de term “desktop”. Tegenwoordig kunnen enkele DTP-taken zelfs op mobiele apparaten gedaan worden. DTP is in feite de technische kant van grafisch ontwerpen. Werken met tekst (typografie) en kleur zijn hoofdbestanddelen.

Doorgaans kunnen we twee vormen van DTP onderscheiden. De eerste is de offline vorm, dat zijn producten die je kunt vasthouden, bewaren en weggeven. Denk hierbij aan magazines, kranten, boeken, brochures, folders en andere vormen van gedrukte of geprinte documenten.

De tweede vorm is de online vorm. Hierbij gaat het ook om magazines, brochures, flyers en andere digitale documenten die je op je laptop, tablet of telefoon kan openen.

Voor beide vormen ben je bij oOdesign aan het juiste adres.

Onze professionele DTP’ers weten alles uit de desktop te halen wat er in zit. In nauwe samenwerking met de ontwerpers en tekstschrijvers verwerken zij de tekst en beeld op een creatieve manier, overzichtelijk en goed leesbaar. Een tekst moet prettig lezen en er mooi uitzien, de fotografie,  illustraties en infographics moeten keurig en professioneel geplaatst worden.

De definitieve documenten die uitgeleverd worden voldoen aan alle technische voorwaarden. Denk hierbij ook aan digitale toegankelijkheid, zodat jouw boodschap tevens bij visueel beperkten overkomt.

Een jaarverslag, een magazine, een interactieve PDF, een eigenzinnige brochure of folder? Het team van oOdesign staat voor je klaar!

oOdesign hecht aan goede samenwerking met de opdrachtgever: wij luisteren naar jouw ideeën en jouw wensen. In de opmaak van het product zullen wij een bedrijfsidentiteit perfect laten uitkomen. Zo maken wij communicatie persoonlijk en laten de huisstijl spreken.