DTP

Dtp, oftewel desktoppublishing, is het opmaken en bewerken van documenten voor publicatie. Die publicatie kan in allerlei vormen. Denk aan gedrukte media zoals een tijdschrift, boek, flyer of folder, maar ook aan digitale en online publicaties zoals (interactieve) pdf’s en webpagina’s.

Dtp is in feite de technische kant van grafisch ontwerpen. Nadat een passend ontwerp is bedacht en vormgegeven, zorgt een dtp’er ervoor dat de publicatie in druk en/of digitaal/ online er precies zo uit komt te zien zoals de vormgever heeft bedoeld. Het doel is om een consistent en visueel aantrekkelijke lay-out te creëren die de boodschap van de publicatie effectief overbrengt naar het doelpubliek.

Enkele veelvoorkomende publicaties waarvoor wij dtp-werk verrichten, zijn:

 • Drukwerk
  Dit omvat allerlei soorten gedrukte materialen, zoals tijdschriften (magazines), kranten, brochures, flyers, posters, visitekaartjes, folders, boeken en meer. Wij gebruiken de software InDesign bij het opmaken van pagina’s, het kiezen van de juiste lettertypen, het plaatsen van afbeeldingen en het controleren van de kleur- en drukinstellingen om het beste resultaat te bereiken bij het afdrukken.
 • Digitale publicaties
  Hierbij gaat het om documenten die primair digitaal worden verspreid, zoals e-books, digitale magazines, elektronische nieuwsbrieven en presentaties. We voegen bijvoorbeeld interactieve elementen toe, zoals hyperlinks, multimedia-inhoud en animaties, om de gebruikerservaring te verrijken.
 • Websites en online content
  Dtp-werk is ook nodig bij het ontwerpen van webpagina’s en andere online content. Hierbij ligt de nadruk op responsief ontwerp, zodat de content zich aanpast aan verschillende schermformaten en apparaten. Zo gebruiken we speciale webdesign-software in combinatie met dtp-tools om webpagina’s te maken.
 • Presentaties
  We maken professionele presentaties voor zakelijke bijeenkomsten, educatieve doeleinden of publieke sprekers. Slides kunnen worden opgemaakt met tekst, afbeeldingen, diagrammen en grafieken om complexe informatie effectief te communiceren.

De definitieve documenten die wij uitleveren voldoen aan alle technische voorwaarden, vereist bij de wijze van publicatie. Denk hierbij ook aan digitale toegankelijkheid, zodat jouw boodschap tevens bij visueel beperkten overkomt. Een jaarverslag, een magazine, een interactieve pdf, een eigenzinnige brochure of folder publiceren? Het team van oOdesign staat voor je klaar!

oOdesign hecht aan goede samenwerking met jou als opdrachtgever: wij luisteren naar jouw ideeën en jouw wensen. In de opmaak van het product zullen wij je bedrijfsidentiteit perfect laten uitkomen. Zo maken wij communicatie persoonlijk en laten je huisstijl spreken.